ADSL of glasvezel?

0

Glasvezel, kwaliteit met een valse start

De ontwikkeling begon een aantal jaren geleden al; onder bepaalde woonwijken werd naast een netwerk van koperen tv kabels ook een netwerk van glasvezel kabel aangelegd. Het geheel zat destijds nog in de kinderschoenen, en de nadelen leken op dat moment groter dan de voordelen. Nadelen waren onder andere dat het glasvezel netwerk wel aanwezig was onder nieuwbouwwijken, maar de abonnementen om gebruik te maken van glasvezel waren nog niet voor handen. Dit leek een valse start voor het glasvezel in nederland.

Glasvezel, jouw eigen hoge snelheidslijn

Inmiddels gaan steeds meer steden en dorpen over op de aanleg van een eigen glasvezelnetwerk. Op verzoek van bewonersorganisaties worden hele wijken in één keer open gebroken. Een speciaal bedrijf schiet de glasvezelleidingen met een apart daarvoor ontworpen systeem onder de straat door tot aan de voordeur van geïnteresseerden. Vanaf dat moment is daar een mogelijkheid om gebruik te gaan maken van glasvezel voor tv, computer en telefonie. Een razendsnel systeem met enkel voordelen voor de gebruikers.

Wat is de kracht van glasvezel

De kracht van glasvezel is tweeledig; aan de ene kant geleidt het gebruikte materiaal, glasvezel, de internet-, tv- en computersignalen veel sneller dan dat een normale koperen kabel dat kan doen. Daarnaast zit het systeem heel anders aangesloten. Daar waar ADSL via kastjes in de straat verloopt waarbij diegenen die het geluk hebben het dichtste bij het ADSL kastje te wonen het sterkste signaal hebben, is de snelheid bij iedere glasvezel gebruiker hetzelfde.

Die snelheid ligt dus vele malen hoger en het beeld en geluid en computersignaal dat wordt doorgegeven is helderder. We mogen spreken van een systeem met enkel voordelen voor de gebruikers. De pakketten voor glasvezel zijn net als de pakketten voor ADSL aan te passen per huishouden. Een tv-pakket kan worden samengesteld zoals jij daar behoefte aan hebt. Ook het internet – van zichzelf al hoger dan dat van ADSL – is in verschillende snelheden verkrijgbaar. De keuze is aan jou.

Share.

About Author

Leave A Reply