De beste alles-in- 1 provider vinden is het Droste-effect in een nieuw jasje

0

De beste alles-in- 1 provider vinden is het Droste-effect in een nieuw jasje

Bijna niemand neemt tegenwoordig nog een eenvoudig abonnement op een televisieaansluiting. Of internet en telefonie. Zo lijkt het tenminste. Want iedere internet- en telefonieaanbieder heeft wel een ogenschijnlijk aantrekkelijk alles-in- 1 pakket voor zijn klanten. Volgens het principe van ‘meer voor minder’ zou je als consument getikt zijn om hier geen gebruik van te maken. Althans, dat wil de provider je laten geloven.

Groot aantal aanbieders

De verwarring is er niet minder door. Iedere provider beweert dus ofwel de goedkoopste ofwel de beste te zijn. De claims worden dus gemaakt op basis van prijs, downloadsnelheid, service, gemak, luxe-uitbreidingen en technologische vooruitstrevendheid – te denken aan kreten als “Fiber Power”. Het aantal aanbieders is niet gering: Tele2, Vodafone, KPN, Ziggo, Telfort, XS4all, UPC, Online.nl. Combineer de technische en prijstechnische claims met de aantallen, en er is niet minder dan een proefschrift nodig om werkelijk De Beste Deal eruit te destilleren. In Nederland is deze onderzoekswhiz kid natuurlijk de Consumentenbond; alleen, niet iedereen is daar lid van.

Zelf vergelijken op internet

In deze tijden van vrij toegankelijke informatie doen mensen liever zelf hun onderzoek. Dat bespaart immers ook geld. Een manier is natuurlijk om de sites van providers af te gaan en op papier alle aanbiedingen te noteren. Zelfs volhardende onderzoekers zullen echter merken dat ze nog steeds geen conclusie kunnen formuleren, aangezien de providers zelf de ware aard van hun aanbiedingen verdoezelen met reclametermen die zich voordoen als technische aanduidingen. Dat is dus het geval met het aantal Mb’s/Mbits et cetera die de provider aanbiedt, want alleen grondig ingevoerde consumenten weten dat een Mb soms een megabyte is, en soms een megabit, en wat dan het verschil is.

De vergelijkingssites vergelijken

Daarom dus de vergelijkingssites. Je hebt er minstens een zestal tot je beschikking, zo niet meer: Allesin1pakketvergelijken.com, allesineenpakketvergelijken.nl, overstappen.nl, allesin1pakket.net, totaalwijzer.nl, allesineenpakketten.nl en internetaanbiedingen.nl. Je snapt het al: zaak om uit te zoeken wat de beste vergelijkingssite is en aan welke eisen die voor jou persoonlijke situatie moet voldoen. Wellicht bieden recensies en recensiesites een uitkomst. De slimme onderzoeker zet zijn bevindingen in een tabel, zoveel is duidelijk. En dat is waarom mensen, als ze eenmaal hun televisie aangesloten hebben, hun telefoon kunnen beantwoorden en lekker zitten te surfen, zo weinig geneigd zijn om over te stappen van provider naar provider.

Share.

About Author

Leave A Reply