Hoe ga ik zuiniger met mijn telefoonabonnement om?

0

Hoe ga ik zuiniger met mijn telefoonabonnement om?

Een mobiele telefoon biedt ontzettend veel voordelen! Je bent overal bereikbaar, hebt de mogelijkheid om altijd en overal het nieuws te volgen, enzovoorts. Een smartphone kan echter ook hoge kosten met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij je ver over je maandbundel heen bent gegaan. Zeker bij een overmatig gebruik van MB’s aan mobiele data kunnen de kosten hoog oplopen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om zo zuinig mogelijk om te gaan met je telefoonabonnement. Het spreekt voor zich dat je aan het eind van de maand niks over hoeft te hebben, omdat je dit overgebleven tegoed niet mee kunt nemen naar een volgende maand.

Tips voor een zuiniger gebruik

De meest voor de hand liggende oplossing om zuiniger met je telefoonabonnement om te gaan is het gebruik van openbare WiFi-punten. In iedere grote stad vind je openbare netwerken. Denk aan de netwerken van cafés of restaurantjes, toeristische attracties en universiteiten. Voor privézaken is het gebruik van een openbaar netwerk sterk af te raden. Een andere tip voor een zuiniger gebruik van je telefoonabonnement is het controleren van de grootste verbruikers. Er zijn verschillende apps die meten hoeveel MB’s aan data bepaalde apps verbruiken. Gebruik de grootste verbruikers alleen in combinatie met een openbaar WiFi-netwerk.

Een nieuw abonnement afsluiten

Wanneer je ook na deze tips over het tegoed van je maandbundel gaat, is het mogelijk verstandig om een nieuw abonnement af te sluiten. Vergelijk internetabonnementen heel eenvoudig met een vergelijkingstool! Zo zie je in een oogopslag welke abonnementen het meest aantrekkelijk voor je zijn. Denk aan abonnementen met een groot aantal MB’s, abonnementen met een beperkt aantal belminuten en sms’jes, enzovoorts. Je kunt hierbij kiezen tussen abonnementen met een toestel en zogenaamde sim only abonnementen. Een sim only abonnement is interessant als je momenteel een goed werkend toestel hebt.

Share.

About Author

Leave A Reply