Hoe is mobiele telefonie zo populair geworden?

0

Hoe is mobiele telefonie zo populair geworden?

Tot zo’n tien jaar geleden was het voor veel mensen ondenkbaar dat vaste telefonie zou verdwijnen. Toch heeft het er alle schijn van dat mobiele telefoons de vaste telefonie in de komende jaren zal verslaan! Hoe is het mogelijk dat mobiele telefonie zo populair geworden is?

Of hoe aannemelijk is het eigenlijk dat vaste telefonie volledig verdwijnt? In dit artikel gaan we dieper in op de razendsnelle opmars van mobiele telefoons en mobiele telefonie, wat ervoor gezorgd heeft dat vaste telefonie steeds minder vaak wordt afgenomen bij aanbieders.

Jongeren kiezen vaker voor een mobiele telefoon

Voor de generaties uit de afgelopen tien tot twintig jaar is een mobiele telefoon onmisbaar geworden. Vanaf een steeds jongere leeftijd krijgen kinderen een mobiele telefoon van hun ouders, van opa of oma, of door deze zelf te kopen.

Daarbij zijn de mogelijkheden van mobiele telefoons steeds verder toegenomen. Jongeren kunnen bellen via mobiele data, apps maken het mogelijk om voortdurend op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, enzovoorts.

Dergelijke functies biedt een vaste telefoon niet, waardoor verwacht wordt dat jongeren steeds vaker vast zullen houden aan een mobiele telefoon als zij op zichzelf gaan wonen. Mogelijk zal de vaste telefoon dus steeds verder verdwijnen, naarmate de jongere generaties van nu ouder worden.

Mobiele telefonie is goedkoper geworden

Een andere ontwikkeling die eraan bijgedragen heeft dat vaste telefonie steeds minder populair is, is het feit dat kosten voor het gebruik van belminuten, sms’jes en mobiele data steeds lager zijn geworden. Nederlandse providers bieden steeds voordeligere abonnementen met mobiele telefoon of sim only bundels aan, waarmee onbeperkt gebeld kan worden, onbeperkt sms’jes kan worden verstuurd en nagenoeg onbeperkt kan worden geïnternet. Het is dus niet langer voordeliger om te kiezen voor het gebruik van een vaste telefoon, als u ervoor kiest om een onbeperkt aantal belminuten in uw abonnement op te nemen.

Bron: simonlycheck.nl

Share.

About Author

Leave A Reply