Waarom een alles in 1 vergelijken?

0

Goedkoop internet, dat blijkt lastiger te vinden dan u in de eerste instantie zou denken. Het is in feite niet alleen de prijs die het goedkoop maakt, maar de service die u voor het betaalde maandbedrag krijgt. Zo is het altijd raadzaam om te letten op de volledige inhoud van het pakket wat u wenst te bestellen.

Een complete aanbieding voor internet, telefonie en tv lijkt heel goedkoop, maar vaak is een wat duurder pakket uiteindelijk goedkoper omdat het meer inhoud heeft. Zo zal de ene provider wel een pakket aanbieden met een bepaalde hoeveelheid belminuten. Op www.allesin1vergelijken.eu kunt u de verschillende providers vergelijken.

De juiste internetprovider selecteren tegen de laagste kosten

Alles in 1 vergelijken maakt het kiezen van de juiste provider voor uw situatie een stuk eenvoudiger. Zo worden de acht grootste internetproviders getoond met de daarbij horende specificaties. Op een eenvoudige wijze kiest u die provider die het beste aansluit bij uw wensen.

Heeft u een relatief groot gezin met jonge kinderen, dan zal u meer behoefte hebben aan een hoge internetsnelheid en een ruim aanbod aan tv zenders. Zo is er voor elke situatie een alles in 1 pakket te vinden wat aansluit op wat u nodig heeft.

Aan u de keuze, ADSL, kabel of glasvezel?

Waar u vroeger enkel de keuze had tussen een ADSL verbinding (internet via de koperen telefoonlijn) en kabelinternet, kan u tegenwoordig ook kiezen voor de snellere variant namens glasvezel Door deze laatstgenoemde techniek kunnen hogere snelheden worden gerealiseerd wat het comfort ten goede komt.

Zeker als er meerdere personen in een huishouden tegelijkertijd gebruik willen maken van de internetverbinding is het verstandig hier rekening mee te houden bij het kiezen van het juiste alles in 1 pakket. Glasvezel is overigens nog niet overal verkrijgbaar.

Door gebruik te maken van de postcodecheck ziet u direct op glasvezel aanwezig is op uw adres en of u er dus gebruik van kan maken. Deze pakketten zijn overigens in de meeste gevallen wel een stuk duurder maar bieden dan ook wel de hoogst haalbare snelheid. Dit geldt zowel voor de upstream als downstream snelheid.

Snel overstappen binnen 7 dagen

Indien u al een werkende internetverbinding heeft is het overstappen bijzonder eenvoudig. Uw nieuwe internetprovider kan namelijk uw oude verbinding voor u opzeggen en in de meeste gevallen is de overstap in een week tijd geregeld.

Bij een nieuwe internetverbinding is dat een ander verhaal, het signaal zal eerst op uw lijn geactiveerd moeten worden. In de praktijk betekend dit dat de nieuwe aansluiting binnen 2 – 4 weken vanaf de datum van aanvraag opgeleverd zal worden. KPN biedt op dat punt de snelste service, binnen 2 – 3 weken is alles meestal gereed.

Aanbiedingen maken uw internetverbinding nog goedkoper

Veel internetproviders hebben vaak speciale aanbiedingen waarbij je voor een bepaalde periode tegen een zeer laag maandbedrag gebruik kan maken van hun diensten. vaak zijn deze aanbiedingen de moeite waard omdat daar door het bedrag wat u op jaarbasis kwijt zou zijn flink lager wordt.

Let echter wel goed op de minimale contractduur. Vaak is een dergelijke aanbieding verbonden aan een langere contractperiode waardoor u dus, ondanks de aanbieding duurder uit kan zijn. De vrijheid om over te stappen naar een andere provider is voor wellicht ook belangrijk bij het maken van uw keuze voor een nieuwe provider.

Gratis apparatuur in bruikleen

Nagenoeg alle internetproviders stellen de apparatuur die u nodig heeft om verbinding te maken met het internet gratis ter beschikking. Hier vallen bijvoorbeeld routers onder, maar ook de apparatuur om het tv signaal op uw televisie te tonen. deze apparatuur wordt niet uw eigendom, maar wordt u geheel gratis in bruikleen gegeven.

Houdt u er dus wel rekening mee dat na afloop van de contractperiode deze apparatuur weer geretourneerd dient te worden. In veel gevallen zal de provider namelijk kosten in rekening brengen indien u zou besluiten om de apparatuur zelf te behouden.

Overigens is dat laatste weinig zinvol, de meeste apparatuur, met name voor de tv ontvangst is fabrieksmatig zodanig ingesteld dat deze alleen geschikt is voor het signaal van de door u gekozen provider. Gebruik van oude apparatuur bij de diensten van een nieuwe provider is dus in de meeste gevallen niet mogelijk.

Zelf aansluiten is eenvoudig en goedkoop

Het aansluiten van uw nieuwe internet verbinding is de laatste jaren een heel stuk eenvoudiger geworden. Zowel softwarematig als voor de hardware is dit nu zo eenvoudig dat bijna iedereen dit zelf kan doen.

Meestal volstaat het om het oude modem te vervangen door het model wat uw nieuwe internetprovider u toestuurt. In de meeste situatie hoeft u enkel via een webinterface een eenvoudig setup menu te doorlopen om uw verbinding in te stellen.

Het volstaat om via uw computer verbinding te maken met uw modem (bijvoorbeeld via fritzbox als u een fritzbox toegezonden heeft gekregen. In veel andere gevallen maakt u verbinding met het lokale ip nummer 192.168.0.1 of 192.168.254.0. raadpleeg de handleiding van uw nieuwe internetprovider voor de juiste aanwijzingen).

Via de webinterface doorloopt u een aantal stappen waarbij uw internetverbinding gelijk wordt gecontroleerd. Binnen een paar minuten heeft u dan een werkende verbinding met het internet.

Uw internetaansluiting werkend laten opleveren door de monteur

Mocht u zelf echt niet instaat zijn om uw nieuwe internetverbinding werkend te krijgen, dan bieden de meeste providers aan om een monteur langs te laten komen om het volledig werkend op te leveren.

Dit houdt in dan u de garantie krijgt dan de internetverbinding op uw locatie helemaal werkt, uw televisie doet het dan ook, net als uw telefoonaansluiting. de enigste uitzondering in dit hele verhaal is XS4ALL, zij bieden standaard installatie aan door een van hun eigen monteurs.

U krijgt dan ook geen apparatuur toegezonden, de monteur van XS4ALL neemt dit voor u mee. In alle andere gevallen krijgt u ruim voor de aansluitingsdatum alle apparatuur toegezonden.

Veilig internetten met hulp van uw provider

Veilig internetten is belangrijk, niet enkel om zo veel mogelijk virussen, malware en dergelijke buiten de deur te houden, u wilt wellicht ook uw kinderen beschermen tegen het ongewenst bezoek van bepaalde websites.

Veel internetproviders hebben daarom veiligheid hoog in het vaandel staan. In veel gevallen krijgt u daarom van uw nieuwe internetprovider gratis software aangeboden om uw computer(s) goed te beschermen.

Het is overigens ten alle tijden aan te raden om, onafhankelijk van uw internetprovider, te zorgen voor een goede anti-virus oplossing. deze pakketten zijn niet duur. Zeker als u het gaat vergelijken met de kosten van een computerreparatie indien uw het slachtoffer zou worden van een computervirus of malware.

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply