Youfone lanceert TV-dienst en gaat de strijd aan met KPN en Ziggo

0

Youfone lanceert TV-dienst en gaat de strijd aan met KPN en Ziggo

Sim only aanbieder Youfone start vanaf vandaag een nieuwe televisiecampagne en gaat zich hiermee positioneren als gedreven prijsvechter die haar klanten van alle gemakken voorziet. Niet alleen meer op het gebied van sim only, maar ook op het gebied van internet en televisie. ‘Youfone TV’ wordt namelijk geïntroduceerd, een OTT-televisie en video on demand platform. Het platform werd in samenwerking met Huawei ontwikkeld en richt zich voornamelijk op jongeren, twintigers en dertigers uit Nederland.

Youfone TV

Youfone TV werkt via internet met ‘over the top’ technologie en is beschikbaar op alle type apparaten zoals televisie, mobiel en tablet. De beeldkwaliteit is SD, HD en op het YoufoneTV-platform op termijn zelfs 4K. CEO Valentijn Rensing geeft aan: “Huawei levert via zijn Cloud Video dienst de onderliggende technologie. Wij hebben bedacht hoe het eruit moest gaan zien en alle content bij elkaar gebracht en gekoppeld. We werken continu aan het verbeteren en integreren van het aanbod.” Youfone verwacht binnen drie jaar al maar liefst 160.000 klanten aan zich te binden, voornamelijk door sim only klanten een interessante aanbieding te doen: abonnees krijgen 20 euro extra korting bovenop de zeer scherpe prijzen die Youfone biedt.

Een echte prijsvechter

Vergeleken met andere sim only providers is Youfone al zeer goedkoop te noemen: zo is het onbeperkt internet abonnement van Youfone zo’n 10 euro per maand goedkoper dan T-Mobile, die het onbeperkt internet abonnement begin dit jaar introduceerde. Op het gebied van televisie en internet zijn er nog geen echte prijsvechters te noemen, hoewel Tele2 hieronder wellicht geschaard kan worden. Ziggo en KPN domineren de markt en daar wil Youfone graag verandering in brengen. Qua prijs zijn ze absoluut interessant voor de jonge doelgroep: vanaf €39,95 (eerste 6 maanden zelfs €19,95) heb je 100MB downloadsnelheid (7MB up), gratis Fox1 én je kunt standaard televisie opnemen en terugkijken.

Het televisie- en telecom landschap verandert

Het bedrijf denkt door het veranderende televisie landschap ook veel ‘traditionele’ tv-kijkers te trekken. Dat komt omdat het reguliere televisiekijken op zijn retour lijkt. Televisie kijken gebeurt nu steeds meer overal en on demans. Dit komt door de steeds gebruiksvriendelijkere apps die de providers lanceren en daarnaast de opkomst van sim only abonnementen met onbeperkt internet die het mogelijk maken om overal televisie te kijken. Youfone speelt in onze ogen met zijn nieuwe dienst hier uitstekend op in door ook alleen een app uit te geven: zo kun je voor 9,95 overal tv kijken via de app en is een televisie abonnement thuis niet meer nodig.

Share.

About Author

Leave A Reply